14 лютого 2018 р.

Думки з приводу науково-педагогічного проекту "Інтелект України"Fasebook. Mykola Kushmyruk


НУШ чи Інтелект України. 1999 рік. Сім’я вчителів. Невиплата зарплат. Я їду працювати вчителем іноземних мов у звичайну початкову школу ( 1-6 класи ) у Варшаві. У ході навчального процесу приходять запрошення від всесвітньо відомих освітніх методик відвідати курси по методиці вивчення англійської мови. Я відвідую курси Oxford University, Cambridge University, Mаcmillan та польської PWN( методика відповідно до польських реалій). На курсах --фуршети, надають БЕЗКОШТОВНО навчальні комплекти для вчителя та учня, методично розроблені передовими спеціалістами, АВТОРИ методик власною особою пояснюють методики, дискутують з педагогами ( зрозуміло вони хочуть продати свій продукт). Пропонують купити комплект підручників у клас. Я не міг без родини і приїхав в Україну. Тут я почав працювати по СИСТЕМНИХ відео уроках. Потім я наштовхнувся на методику Академії Хана, де цікаве системне методичне навчання по відео, учні оцінюють один одного ОНЛАЙН по всьому світу та комп’ютерне оцінювання учнів (кого цікавить можу дати посилання). Я почав впроваджувати деякі елементи у свою навчальну діяльність. В Україні я почув від колег про методику « Інтелект України». Проаналізувавши ці напрацювання, і побачивши результат навчання у таких класах я згадав системні методики , яких мене вчили у Варшаві і зрозумів , що це СИСТЕМНА сучасна методика адаптована до українських реалій і тут є багато передових світових навчальних тенденцій . З такими напрацюваннями навіть можна спробувати скласти гідну конкуренцію британським підручникам в Україні( хоча діти вчаться по “Friends”, а можна придумати з опорою на відео відповідно до українських реалій). Гроші йдуть в багату британську казну, а потрібно, щоб вони залишались в Україні.
Давайте порівняємо методику від НУШ з методикою « Інтелект України» . Можливо я неточно або неповністю надав потрібні аргументи. Попрошу учасників спільноти навести свої судження з цього приводу.

1.Хто розробив?
НУШ--група людей, які не працювали в школі(або працювали в приватній школі для відібраних дітей), і зібрали інформацію у різних вчителів-практиків та інших спеціалістів і поширили це на платформі.
Інтелект України--команда вчителів педагогічного інституту( психологи, вчителі - практики інші спеціалісти – практики, які оновлюють методику кожного року)
2.Практична частина
НУШ--триває апробаційна практика в пілотних класах ( пів року)
Інтелект України--практично діє в Україні протягом 9 років
3.Забезпечення вчителів та учнів матеріалами
НУШ-- не забезпечує. Вчитель повинен сам виготовляти, створювати і підбирати матеріали. Є набір відео на платформі. Матеріали рекомендаційного змісту, багато теорії.
Інтелект України--нічого не потрібно купувати та виготовляти. Велика кількість різних СУЧАСНИХ методичних опор.
4.Курси
НУШ-- обов’язковий теоретичний курс
Інтелект України --тижневий курс для ознайомлення з практичною методикою.
5.Методична частина
НУШ-- Вчителі самі складають програми за допомогою матеріалів на платформі. Творчість на експериментальному рівні. Немає практичних методичних напрацювань.
Інтелект України--відпрацьована на практиці спеціалістами і вчителями - практиками і вдосконалена з кожним роком. Можна творити на високому системному рівні. Практична інтеграція.
6.Підручники
НУШ--Навчання по паперових підручниках, які потрібно повністю передруковувати , щоб внести нові ідеї.
Інтелект України--навчання по брошурах, які можна легко змінити на наступний навчальний рік при виникненні певних ідей
7.Вартість.
НУШ-- ціна підручників, інших матеріалів та інструментів - проблеми вчителя( є сайт з цінами можу дати посилання)
Інтелект України--200 гривень на місяць з учня. Телевізор і ноутбук у клас( оплачують одноразово батьки). Вчитель НІЧОГО не оплачує.
8.Підтримка вчителів
НУШ--Тільки курси і теоретична підтримка. Далі проблеми вчителя, оскільки немає спеціалістів, які практично відпрацювали методику на звичайних класах( обіцяють тотальний контроль)
Інтелект України---Повна підтримка. Є куратор, який відповідає на всі проблемні питання.
9.Патріотизм
НУШ-- вчитель сам шукає матеріали.
Інтелект України---надаються системні матеріали на патріотичну тему. (Якби ця методика відразу була впроваджена в усіх школах України не було б проблем Криму і Донбасу)
10.Відповідність до українських реалій сьогодення
НУШ--орієнтована на фінський досвід де до 20 учнів в класі+ всі матеріали безкоштовно + по кілька спеціалістів на клас.
Інтелект України---Реально практично діюча методика у багатьох класах в Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар